8. 11. 2014

Svitavská policie opět varuje!

Svitavská policie opět varuje. Obrací se na dříve narozené občany a prosí je, aby byli co nejvíce obezřetní. Aby nikoho cizího do svých bytů a domů nevpouštěli!!!
Od včerejšího dopoledne řeší svitavská kriminálka případ v němž figuruje neznámá žena a seniorka, jenž přišla o své celoživotní úspory.
Událost se odehrála ve čtvrtek 6. listopadu ve Svitavách během dopoledne. Velmi sympatická neznámá žena použila legendu o tom, že hledá souseda, který není bohužel doma a ona má pro něj důležitý vzkaz. Aniž by ji seniorka zvala domů, dotyčná si vyzula boty a objevila se v chodbičce bytu, kde chtěla, aby jí vzkaz seniorka napsala sama. Jak si přála, tak se stalo. Jak se později ukázalo, byla to pouhá záminka, jak odlákat pozornost majitelky. V bytě se patrně pohyboval ještě komplic, který byt prohledal a našel to, co chtěl. Odnesl si během pár chvil několik desítek tisíc korun. Zatímco okradená žena hledala obálku, do níž by vložila vzkaz, zmizela i neznámá žena.
Policie má k dispozici popis neznámé ženy. Jednalo se o osobu ve věku mezi 30 – 40 lety, jenž mohla být vysoká přibližně 150 – 160 centimetrů. Byla plnoštíhlé postavy. Měla světlé vlnité vlasy dlouhé po ramena a tmavé oči. V uších pak zlaté náušnice ve tvaru kruhu. Oblečenu měla světlou zimní bundu v délce nad kolena, kterou měla rozepnutou a dámskou béžovou kabelku s ornamenty. Kolem krku měla modro-bílý šátek. Hovořila plynně česky, ačkoli tvrdila, že je Španělka.
Kriminalisté prosí svitavské občany o spolupráci. Je možné, že si během čtvrtečního dopoledne někdo všimnul osoby uvedeného popisu v doprovodu další osoby, či osob, případně i vozidla, do něhož mohla dotyčná nastoupit. Pokud máte takové informace, volejte prosím na linku 158.

 

 

 

nprap. Anna Štegnerová
vrchní inspektor

tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709

e-mail: sy.tisk@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Skupina tisku a prevence

Purkyňova 1907/2
568 14 SVITAVY