29. 11. 2015

Vítání adventního času a výstava „Tajemství staré truhly“

V sobotu 28. listopadu se v místním kulturním domě rozvonělo vánoční cukroví, vánočky a záviny, které připravily ženy z klubu seniorek a přivítaly tak všechny spoluobčany na tradičním vítání adventního času.

            Letos jsme jej  trochu netradičně spojily s výstavou „Tajemství  staré truhly“.  A bylo se na co dívat – dětské kroje a oblečky, prádlo, zimníky z počátku minulého století, překrásné žinylkové šály a přehozy, vyšívané zástěry našich babiček, plesové a svatební šaty ze 70. let a mnoho dalšího. Děkujeme všem ženám, které prohledaly staré truhly a skříně a oblečení nám na výstavu zapůjčily.

            Adventní čas přivítaly svým vystoupením děti ze základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové a potom se nám představil Komorní smyčcový orchestr ze Základní umělecké školy v Hlinsku. Barborka Sochová, Jitka Urbanová, Klárka Sadílková a Veronika Halamková nejprve zahrály čtyři sklady, se kterými zvítězily v celostátní soutěži a potom k předvánoční náladě přispěly pásmem koled. Za své vystoupení sklidily zasloužený velký potlesk a obdiv všech přítomných. Děvčatům touto cestou ještě jednou děkujeme, přejeme jim hodně úspěchů do budoucna a věříme, že jsme je v Kamenici neslyšeli naposledy.

            Poděkování za návštěvu patří všem , kteří si přišli užít s námi příjemné sobotní odpoledne a naladit se na nadcházející adventní čas. Přejeme všem spoluobčanům, aby byl časem klidu, pohody a hlavně  pro děti časem těšení se na vánoce.

Za seniorky Irena Gregorová

Foto: Jan Brokl st.

Odkaz:https://picasaweb.google.com/brokljan/TAJEMSTVISTARETRUHLY2015?authuser=0&feat=directlink

Fotogalerie