30. 12. 2017

Shrnutí činnosti klubu seniorek v roce 2017

Rok 2017 je už téměř za námi a nastane čas bilancování. Jaký byl uplynulý rok v klubu seniorek? Jedním slovem – fajn, ale to by bylo hodně stručné hodnocení, takže si společně připomeneme, co jsme v klubu prožily.

Začaly jsme pravidelným týdenním cvičením pod vedením paní Hanky Malinské, oslavily jsme MDŽ , ozdobily jsme perníková vajíčka, vyrobily si velikonoční dekorace a už byl květen.Ve spolupráci se základní školou a obcí jsme připravovaly oslavu Dne matek. Při ní nás děti pobavily pohádkou O dvanácti měsíčkách a své umění předvedla skupina malých mažoretek. Každá z maminek si z oslavy odnesla i kytičku od pana starosty a místostarosty.

 Koncem června navštívila naši obec hodnotící komise soutěže „Vesnice roku“. Seniorky pomohly při přípravě pohoštění na celou akci a krátkým vystoupením přivítaly celou komisi na hřišti.

Během roku jsme si třikrát vyjely na výlet. První byla návštěva Betléma v Hlinsku, následovala cesta na hrad Svojanov a prohlídka muzea ve Skutči, kde byla výstava 120 let železnice Polička – Žďárec.

Tradicí je turnaj v „Člověče nezlob se“, letos proběhl již  6. ročník. Naproti tomu jsme si v létě uspořádaly netradiční „letní vánoce“ a to se vším všudy. Stromeček v letním ustrojení, dárečky, nadílka a samozřejmě prima nálada.

 A než jsme se nadály, jsou tu opravdové vánoce, vydařilo se „Vítání adventního času“ v sobotu před první adventní nedělí a jsme moc rády, že se nám vydařila ještě jedna akce. Zapojily jsme se do sbírky, kterou pořádá Diakonie českobratrské církve evangelické pod názvem „Krabice od bot“.  Drobnými dárky jsme naplnily šest skutečných krabic od bot, hezky je zabalily, připojily přání hezkých vánoc a předaly na sběrné místo do Krouny. Odtud poputují do rodin k dětem, které obvykle moc dárků pod stromečkem nenajdou. Věříme, že aspoň touto cestou přispějeme k jejich radosti o vánocích a poděkování patří všem ženám, které do sbírky přispěly a to i mimo klub seniorek. Ještě na nás čeká besídka s vánočním nadělováním a za rokem 2017 uděláme definitivní tečku. Věříme, že i v roce příštím se nám bude dařit tak jako letos. Všem spoluobčanům přejeme hezké vánoce a těšíme se na setkání při akcích v roce 2018.

Za seniorky Irena Gregorová

Fotogalerie