12. 10. 2012

Další okradená seniorka

POLIČSKO: Varujeme před podvodníky 

Rádi bychom varovali občany Svitavska před podezřelými osobami, které mají na svědomí krádež finanční hotovosti.
Během dnešního dopoledne zavítala posádka osobního vozidla do jedné z obcí na Poličsku. Nejprve tři muži oslovili 64letou majitelku domu a projevili předstíraný zájem o koupi domu v okolí. Posléze jeden z nich požádal o vpuštění na toaletu. K trojici se znenadání připojila i žena. Ta v nestřeženém okamžiku vnikla do pokoje a prohrabávala se majitelce v osobních věcech. Bohužel nalezla nemalou finanční hotovost. S několika desítkami tisíc korun v kapse pak čtveřice dům velmi rychle opustila.
 
 
K popisu pachatelů uvádíme, že se jednalo o dva muže ve věku kolem 50 let, třetímu muži mohlo být kolem 20ti let. Ženě mohlo být kolem 50ti let. 
 
Policii nejsou lhostejné tyto případy. Přestože o nich velmi často hovoříme a radíme, jak postupovat, bohužel se tyto případy stále opakují. 
Jen tento týden se podobné případy staly i na Chrudimsku. Podrobněji o nichž hovoří kolega nprap. Lukáš Maier - Obezřetnost je na místě.)


Nejčastěji k případům dochází během pracovního týdne a většinou dopoledne. To je totiž čas, kdy většina rodinných příslušníků odjížďí za prací. Doma pak zůstávají senioři, kterým podvodníci a zloději v jedné osobě věnují svou pozornost. Vlastně tu nejde o seniory, ale o jejich našetřené úspory.
 
Co poradit? Snad jediné:
Jednoznačně zamykejte!!! Pokud ale vašich domovních dveří zazvoní osoby, které neznáte, a budou chtít pod smyšlenými legendami vpustit do domu, neváhejte a okamžitě zavolejte na linku 158. Právě tak můžete předejít nepříjemnostem, které si prožívá 64letá žena z Poličska.
 
Po pachatelích nyní pátráme. Mají na svědomí přečin krádež a porušování domovní svobody, za který jim hrozí několikaletý pobyt ve vězení.

 

s pozdravem
 
nprap. Anna ŠTEGNEROVÁ
vrchní inspektor
 
tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709
fax: 974 578 901
 
 
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Preventivně informační oddělení
 
Purkyňova 2
568 02 Svitavy