18. 10. 2013

Policie varuje - podvodníci nabízejí výměnu starých okapů za nové

Včera jsme na Svitavsku zaznamenali nejeden případ, z něhož by se měli ostatní občané pokud možno poučit.

Jde o to, že skupinka "řemeslníků" v dodávce s cizí registrační značkou objíždí města a vesnice a nabízí své služby v podobě výměny starých okapových svodů za nové.

V jednom případě než stačila oslovená majitelka nemovitosti ze Svitav cokoli říci, byla bohatší o nový okapový svod. Řemeslníci udělali chybu, když nečekali na odpověď. Dozvěděli by se, že "zákazník" službu nechce a nemá na ni peníze. Za nový okapový svod jim mohla nabídnout pouze starý, téměř nefunkční telefon. Jako bonus dodala, že zavolá Policii. Na to konto posádka naskákala do vozu a zmizela.

Druhý z případů byl podobný, ačkoli v závěru se hodně lišil.

Odehrál se v jedné z obcí na Svitavsku. Scénář byl téměř podobný. Vyhlédnutý majitel a nabídka výměny starých svodů za nové. Tady již "zákazník" souhlasil a dokonce i přistoupil na cenu - za službu měl zaplatit 15 tisíc korun. V závěru ovšem řemeslníci požadovali sumu odlišnou od té původní, smluvené. Nyní chtěli 50 tisíc korun. Bohužel jim tato suma byla vyplacena. A bonus? Než posádka odjela, stačila majiteli nemovitosti a nových svodů z peněženky odcizit další 3 tisíce korun.

 

Dejte si prosím pozor na podobná jednání a nabízené služby. Nebudete-li si jisti, nahlas zmiňte, že voláte policii a vyčkejte na reakci.

 

 


s pozdravem

nprap. Anna ŠTEGNEROVÁ
vrchní inspektor

tel.: 974 578 207
tel.: 720 166 709
fax: 974 578 901

e-mail: tisksy@mvcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PARDUBICKÉHO KRAJE
Kancelář ředitele
Preventivně informační oddělení

Purkyňova 2
568 02 Svitavy