11. 5. 2014

Oslava Dne matek

Druhou květnovou neděli se po celém světě slaví jeden z nejkrásnějších svátků – DEN MATEK. A ne jinak tomu bylo 11. května 2014 i u nás v Pusté Kamenici. Ve spolupráci obce, základní školy a klubu seniorek se podařilo uspořádat v kulturním domě velice vydařenou oslavu dne, který patří maminkám všech generací. Všechny přítomné – nejen maminky, ale i jejich rodinný doprovod – přivítal a úvodní přání přednesl pan starosta Myška.

Potom jsme byli svědky krásných sólových hudebních vystoupení. Na trubku zahrál Mirek Halamka, na housle Barbora Sochová a na harmoniku Ester Tomášková. Na řadu pak přišly se svým pásmem písniček, básniček a přání maminkám děti ze základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové. Na závěr svého vystoupení se děti rozeběhly mezi přítomné maminky a každá dostala malý dárek, který děti ve škole vyrobily a k němu přidal pan starosta ještě kytičku. Všechny děti si zasloužily za své vystoupení velký potlesk.

Ke každé oslavě patří muzika, písničky a v neposlední řadě pohoštění pro přítomné. Muziku a písničky obstarala dechová hudba pod vedením pana Jaroslava Lorence, pohoštění připravily členky klubu seniorek a to všechno dohromady dalo dobrou náladu, příjemné prožití svátečního odpoledne a hezkou oslavu svátku patřícího maminkám.

Za klub seniorek Irena Gregorová

Foto: Jan Brokl st.

Odkaz:picasaweb.google.com/brokljan/DENMATEK2014

Odkaz: Svitavský deník: svitavsky.denik.cz/kultura_region/na-maminky-v-puste-kamenici-nezapominaji-20140513.html

Fotogalerie