18. 3. 2024

Hokejový zápas - Pustá Kamenice : Čistá 7:6 po SN

V sobotu 16. března jsme odehráli poslední hokejový zápas této sezony a v něm porazili silný tým z Čisté 7:6 po samostatných nájezdech. Zápas se hrál ve vysokém tempu a oba týmy měly spoustu šancí. Vedli jsme 5:2 a poté i 6:4, ale soupeř postupně snižoval a v poslední minutě ve hře bez brankáře vyrovnal. V samostatných nájezdech naši osvědčení exekutoři selhali, a tak až ve 12 sérii rozhodl Roman Roušar a postaral se o to, že jsme sezónu ukončili vítězně.

Letošní sezónu jsme hráli v AHL v Litomyšli, protože AHL v Poličce byla zrušena. AHL Litomyšl je úrovní vyšší soutěž, můžou tam hrát i hráči, kteří normálně nastupují za B týmy Litomyšle, Poličky, atd. Náš tým se skládal převážně z "rybníkářů". Najezdili jsme hodně kilometrů do Litomyšle, odehráli spoustu kvalitních zápasů proti silným týmům, bojovali jsme, snažili se, žádný zápas nevypustili, ale pak nás srážely chyby a hlavně neproměňování šancí, a že jich bylo. Byly zápasy, kde jsme byli lepší, ale výsledkově jsme to nedotáhli do vítězného konce. Dolehla na nás tvz. nováčkovská daň. Bohužel nás v letošní sezóně provázela i zranění a nejvážnější utrpěl Adam Pekař. Úraz mu ukončil sezónu a náš tým se oslabil. 

I když se nám výsledkově nedařilo, v kabině jsme drželi spolu a věřili, že se to zlomí a body přijdou, a nakonec jsme nějaké body uhráli. Samozřejmě s umístěním v tabulce nejsme spokojeni. Chtěli jsme náš tým vidět někde v lepší půlce tabulky, ale je to sport…a je to kulatý…a bohužel jsme toto nesplnili.

Chtěl bych poděkovat sponzorům - Obci Pustá Kamenice, TJ Pustá Kamenice, Adamu Pekařovi, Davidu Zemanovi a Marku Černému, všem hráčům co oblékali pustokamenický dres, našim fanouškům a všem co nás podporovali.

 

Moc díky,  sportu zdar.

Za hokejisty Martin Smažil

Odkaz: https://www.ahl.cz/soutez/mhl_litomysl/zapas/?zapasid=32675

Fotogalerie