29. 3. 2015

Předvelikonoční beseda HODY HODY DOPROVODY

Na Květnou neděli, která letos připadla na 29. března, uspořádal Klub seniorek v Pusté Kamenici předvelikonoční besedu „..hody, hody, doprovody…“.

Naše pozvání do kulturního domu tentokrát přijala etnografka paní
Mgr. Stanislava Cafourková z Městského muzea a galerie Polička. Ve svém vyprávění na téma „Velikonoční pokrmy v běhu času“ nás provedla historií a tradicemi spojenými s velikonočními svátky, kuchyní našich předků a symbolikou pokrmů, které k velikonocům neoddělitelně patří. Aby nezůstalo pouze u povídání o těchto dobrotách, k ochutnání ženy z Klubu seniorek připravily jidáše, beránky, domácí chléb.

Ke svátečním dnům patří také slavnostní výzdoba našich domovů a tak i letos si mohli návštěvníci naší akce prohlédnout, zakoupit nebo i vlastnoručně vyrobit hezké velikonoční dekorace, které jsme vyrobily a připravily pro zkrášlení našich domovů. Děti si zdobily perníková vajíčka a zvířátka, mohli jsme obdivovat a taky si vyzkoušet krásnou vyšívanou grafiku, kterou nám všem ukázala paní Skokanová.

A tak i když počasí příliš jaro nepřipomínalo, alespoň do sálu kulturního domu se nám podařilo vnést příjemnou velikonoční náladu a prožít společně hezké nedělní odpoledne. Všem spoluobčanům přejeme radostné velikonoce a těšíme se na setkání při dalších akcích Klubu seniorek.

 

Irena Gregorová

Odkaz: Jan Brokl st.:picasaweb.google.com/brokljan/VELIKONOCIPREDNASKA2015

Fotogalerie