29. 9. 2016

Léto v (klubu) seniorek

Letní prázdninový čas si děti užívají plnými doušky a zatím ani netuší, že jednou po mnoha letech se jim některý den objeví v milých vzpomínkách. S jednou z nich se nám svěřila paní Květa Pecinová:

„V minulosti jsem vyhledávala poutě a jarmarky, ale teď jsem méně pohyblivá a nemohu chodit po hradech, tak přivítám, když mohu s rodinou navštívit pár jarmarků v blízkém okolí. Nedávno se mi stalo, že u pouťového stánku s drobnými cetkami přilétla vzpomínka z dětství. Bylo mi asi 8 let a stánkař mne oslovil: „slečno, co to bude?“. Bylo to poprvé, co mi někdo řekl „SLEČNO“. Byla jsem pyšná a koupila si plechový prstýnek.  Když teď procházím kolem stánků, nabízené drobnosti mne už nelákají. Ale těší mne pohled na šťastné děti upatlané od sladkostí a na rodiče s náručí balonků a zvířátek. Jednou jsem u autíček našla na zemi korunu, kterou jsem darovala dále. Toho štěstí už bylo ten den dost J.

Tolik jedna vzpomínka, zbývá jen přát dětem, aby jejich vzpomínky na prázdniny byly jen ty nejhezčí.

Ale léto jsme v klubu neprožily jen vzpomínkami. Využily jsme hezkých zářijových dní a vyšly si na výlet. Přes Bukovinu, kolem prameniště  Černého  potoka a památníku „U výbuchu“ do Borové. U rozcestníku nad Roubenkou jsme se sešly s druhou partou, která přijela vlakem a příjemné odpoledne i s občerstvením v Roubence jsme si užily pěkně všechny pohromadě. A protože hezké počasí vydrželo i následující týden, zase nás několik vyrazilo tentokrát přes Kopec  a Čachnov na Karlštejn a odtud přes golfové hřiště do Svratky. Domů jsme se vrátily odpoledne autobusem přes Krounu.  I do budoucna už máme několik tipů na další pěší výlety.

Besedy a vyprávění o cestování  po světě patří jistě k velmi oblíbeným a proto Vás všechny  zveme ve čtvrtek 13. října 2016  v  18 hodin do kulturního domu, kde se uskuteční beseda o cestě k bosenským pyramidám. Těšíme se na Vás a přejeme hezké podzimní dny.

Odkaz:http://kamenicebabinec.rajce.idnes.cz

Fotogalerie