21. 6. 2019

Jaro v klubu seniorek jsme měly plné aktivit a krásných zážitků

Na velikonoce jsme si vyrobily dekorace pro zkrášlení našich domovů, zvyky s těmito svátky spojené jsme si připomněly na výstavě v poličském Centru Bohuslava Martinů. Dvě dubnová nedělní odpoledne jsme strávily ve Skutči, kde jsme zhlédly představení baletního souboru z Ústí nad Labem „Labutí jezero“ a potom operetu Johanna Strausse „Noc v Benátkách“ v podání Moravského divadla Olomouc.

V polovině dubna jsme se jely podívat do Litomyšle. Zdejší zámek v rámci oslav 20. výročí zapsání do seznamu světového dědictví Unesco uspořádal výstavu nazvanou „Múzy mezi květinami“. Květinová aranžmá a floristické objekty byly inspirovány antickými múzami a antickým uměním. Tato květinová výstava byla na zámku již šestá v pořadí a tu další si určitě nenecháme ujít. Byl to skutečně zážitek a pastva pro oči – zkrátka nádhera.

Druhou květnovou neděli jsme již tradičně věnovaly oslavě Dne matek. K příjemnému odpoledni v kulturním domě přispěly svým pěkným vystoupením děti ze základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové a krásný hudební dárek všem přítomným dal smyčcový soubor ARCUM QVARTET -Barbora Sochová, Jitka Urbanová, Klára Sadílková a Petr Zavřel.

V sobotu 8. června se některé z nás zúčastnily zájezdu do Prahy a Průhonic. Jsme rády, že jsme mohly navštívit a prohlédnout si historickou budovu Národního muzea a v něm pořádané výstavy. Odpolední procházka průhonickým parkem, který je národní kulturní památkou i památkou Unesco, a posezením u pozdějšího oběda bylo jen příjemným zakončením pěkného výletu.

Věříme, že i na letní měsíce se nám podaří připravit pěkné akce pro zpestření našich setkávání.

Všem spoluobčanům přejeme hezké léto a dětem ty nejúžasnější prázdniny.

Za seniorky Irena Gregorová

Fotogalerie