30. 6. 2023

Shrnutí činnosti Klubu seniorek za druhé čtvrtletí roku 2023

První jarní měsíc v klubu seniorek věnujeme už tradičně přípravám na velikonoce, malujeme kraslice, kterými si vyzdobíme dekorace doma a taky prostranství před místním KD. Poslední dubnovou neděli jsme si dopřály krásný kulturní zážitek. V rámci skutečského hudebního festivalu jsme navštívily operetu Mamzelle Nitouche v podání Moravského divadla Olomouc.

V květnu jsme ve spolupráci s obcí oslavily Den matek. Popřát maminkám k svátku přišly děti z místní základní školy pod vedením paní učitelky Drahošové a letos poprvé jsme mohly přivítat taneční skupinu MITRIX z Proseče pod vedením paní Markové. Vystoupení dětí ze ZŠ i tanečního kroužku bylo úžasné, sklidilo zasloužený potlesk a obdiv všech návštěvníků.

Hezké červnové počasí nás zlákalo k výletu. Nejely jsme daleko, jenom autobusem na Předhradí. První zastávka byla na zmrzlině Na Sklenářce. Byla výborná a tak jsme se po sladkém osvěžení vydaly na hrad Rychmburk. Prohlídka začala návštěvou koncertního sálu, kaple, na doprovodných panelech jsme si přečetly o historii panství a jeho majitelích. Moc se nám líbily jednotlivé expozice a doprovodné výstavy, k vidění je letos nově zpřístupněná prohlídka domácnosti panství, vybavení kuchyně, koupelny. Trochu strašidelná je prohlídka sklepení s historií útrpného práva, ale i to k návštěvě hradu patří.

Zkrátka návštěva Rychmburku opravdu stojí za to, můžeme ji jen doporučit a popřát, aby se vám vydařily všechny letní výlety, které prázdniny přinesou. Hezké léto vám všem. 

 

Za Klub seniorek Irena Gregorová

Fotogalerie