21. 12. 2023

Vánoční přání z knihovny

Hezké Vánoční svátky
ať máte čas na pohádky.
Ať se na vás štěstí směje
ať vás láska stále hřeje
ať vás úspěch provází
i v roce který přichází.

 

Milí čtenáři, srdečně vás zdravíme v předvánočním čase a přejeme vám krásné prožití vánočních svátků a do nového roku hlavně hodně zdraví, štěstí a spokojenosti. A také naději, že ten příští rok bude pro nás všechny snad příjemnější, než rok letošní. Přejeme krásné sváteční dny strávené ve společnosti vašich blízkých a třeba i dobré knihy :)¨

V září proběhla v naší knihovně revize knihovního fondu. Poslední revize byla provedena už v roce 2008, proto byl nejvyšší čas pustit se do inventury. Společně se dvěma metodičkami z Poličky jsme každou knihu vyndaly z police, načetly její čárový kód, posoudily, zda je vhodné ji nadále mít v knihovně a pokud ano, opět ji zařadily do regálu. Takto bylo zkontrolováno 2944 knih. Z nich bylo vyřazeno 254 titulů . V době revize bylo 122 knížek půjčeno a 14 knih se nepodařilo dohledat, a proto byly následně také odepsané. Podle závěrečného protokolu má nyní knihovna celkem 2 676 svých knih. Kromě těchto knih půjčujeme ještě knížky z výměnného fondu, který se obměňuje dvakrát za rok a většina knížek jsou nové. Knížky, které jsme vyřadily je možné si rozebrat zdarma v knihovně do konce ledna, potom budou průběžně dodávány do naší knihobudky před poštu.                                                                                                                                                                                                                                                           

Knihovna bude naposledy v letošním roce otevřená dne 21.12.2023 a v příštím roce se uvidíme 4.1.2024. Opět se na vás budeme těšit každý čtvrtek od 17 do 19 hodin.

Veselé vánoce a šťastný nový rok a nezapomeňte rozdávat po celý rok úsměvy, protože úsměv je světlo, které při pohledu do očí naznačí, že srdce je doma!

knihovnice Iveta a Lenka

Fotogalerie