30. 10. 2023

Novoveský braňáček 2023

V sobotu 21. 10. odjeli naši mladí hasiči soutěžit do Nové Vsi u Litomyšle v branném závodě. Vydali jsme se v počtu 2 družstev mladších, 2 družstev starších a dokonce 1 družstva dospělých. Tato soutěž je obdobou závodu požárnické všestrannosti a brannosti s drobnými úpravami. Některé úkoly byly vynechány, či nahrazeny jinými a délka trati byla pro všechny stejná cca. 4 km. Musíme podotknout, že to byla perfektně zorganizovaná soutěž, navíc doplněná o doprovodný program. V čase, kdy děti nezávodily, mohly si vyrábět podzimní dekorace či se utkat v dalších drobných soutěžích. Po celou dobu panovala mezi účastníky skvělá atmosféra. A na závěr nás čekaly skvělé výsledky!

Mladší 1 ve složení Áďa, Johanka, Lili, Jiřík a Miky získali 2.místo a naši nejmenší ve složení Hanička, Anička S., Honzík, Marťa a Evička z SDH Oldříš (u Krouny)  dokonce  1.místo.

Starší 2 ve složení Anička T., Matěj, Týna, Mára a Eliška získali 2.místo a starší 1 ve složení Domča,Terka, Sárka, Dan a Vlastík si vybojovali 1.místo.

 A dospělí? Překvapivě i dospělé družstvo ve složení Honza Tomášek, Alena Husáková, Alička Husákova, Martin Smažil a Lenka Tomášková slaví úspěch - 2.místo!

Tato soutěž tak byla nádhernou tečkou za úspěšnou, ale také náročnou sezónou (i když ještě v soutěžích nekončíme!)

Děkujeme všem, kteří nám fandí a podporují nás! Bez vás by to opravdu nešlo! Dětem patří poděkování za jejich energii a jejich zodpovědný přístup k přípravě na soutěže. Všem dospělým, kteří s dětmi pracují, patří poděkovat za jejich čas, který zadarmo ve svém volném čase věnují tréninkům i doprovodu na soutěž!

 Za SDH Lenka Tomášková

Fotogalerie