12. 7. 2020

Vesnické hry v Rychnově 2020

Dne 11.7. se tým "kameničáků" vydal i přes nepřízeň počasí na 28. Vesnické hry do nedalekého Rychnova. V soutěži po šesti členných týmech, ve složení 3 žen a 3 mužů reprezentovali naši obec Marta Fajmonová, Iveta Kynclová, Jana Vičarová, Jakub Vičar, Patrik Chvála, Jirka Bukáček a Eva Oplištilová jako náhradník. Soutěžilo se tentokrát v duchu cesty kolem světa ( Egypt, Itálie, Francie, USA, Grónsko a Německo). Motto kamenického týmu: Bez korony s koronou, jsme vítěznou skupinou!                                                                            

V Egyptě nás čekalo převážení písku na lidském trakaři, kde se týmu příliš nedařilo, avšak v Itálii jsme excelovali v pojídání špaget s kečupem na čas, bez rukou a se zavázanýma očima. Přeskočili jsme do Francie, kde jsme posílili ducha vínem a potrápily mozkové závity v umění a následném kreslení. Po přesunu za oceán a osvětě ekologie jsme měli za úkol přepravit ve vytýčené dráze, po vypití třetinky vody, toaletní papír na kolíku umístěném mezi nohama. Po citelném ochlazení v Grónsku, kde "pustokameničtí psi" přepravovali řádně oblečeného polárníka za krmením, ke kterému se jedna z "fen" doslova nechala dotáhnout silou spřežení. Nemůžeme opomenout velikou fanouškovskou základnu z řad Pustokamenických občanů, které si velmi vážíme. Po krátkém ošetření raněné feny nás čekal nástup do poslední disciplíny k sousedům do Německa, kde týmy předváděly kuchařské dovednosti při přípravě obrázeného řízku tzv. " Wiener Schnitzel" poslepu.

Náš tým obsadil v celkovém pořadí 5. příčku ze sedmi soutěžních týmů. Poděkování patří pořadatelům za výbornou organizaci, skvělým fanouškům a hlavně gratulace vítěznému týmu Javorku, který převzal putovní " olympijský oheň" a následné pořádání Vesnických her v roce 2021.

Doporučujeme shlédnutí fotografií a videí v odkazu níže, protože kdo neviděl, neuvěří.

 

                                                                                              Za tým kameničáků raněná fena Marta

 

Odkaz na foto: https://sdhrychnov1.rajce.idnes.cz/Vesnicke_hry_2020/

Foto: Věra Chválová, Ivoš Chvála

 

Fotogalerie