22. 12. 2023

Den státního smutku – 23.12.2023

Vážení spoluobčané, vláda ČR vyhlásila na svém včerejším mimořádném jednání státní smutek na 23. prosinec, aby uctila památku obětí bezprecedentního útoku na Filozofické fakultě v Praze. Nejpozději v tento den bude státní vlajka na úředních a veřejných budovách vyvěšena na půl žerdi. (zákon říká, že vlajková výzdoba začíná v 16:00 hodin dne předcházejícího a končí v 08:00 hodin dne následujícího po dni státního smutku)

„Pokud je na budově použit prapor, což se týče budov OÚ a ZŠ a MŠ v Pusté Kamenici, musí ho doplnit černý prapor. Státní vlajka v podobě praporu je umístěna na budově z čelního pohledu vždy vlevo, černý prapor vpravo. Rozdíl mezi vlajkou a praporem je ten, že zatímco vlajku je možné stáhnout na lanku stožáru na půl žerdi, prapor je upevněn na žerdi a stáhnout ho není možné. Vlajka, která je na lanku, se podle pravidel spustí na půl žerdi a nedoplňuje se už černým praporem“.

Dle doporučení odborníků je na místě vyzvat k uctění památky obětí ze čtvrtečního útoku ve vší důstojnosti, zejména ve svých srdcích a vzpomínkách bez jakýchkoliv sdružování či jiných hromadných akcí.

Vláda ČR vyzývá všechny občany České republiky, aby uctili památku obětí útoku v sobotu 23.12.2023 ve 12:00 hodin minutou ticha.

V Pusté Kamenici se k uctění památky obětem útoku v uvedenou dobu z místního rozhlasu po dobu cca 2 minut rozezní zvony.

starosta

 

 

Fotogalerie